File damaged or some kind of bug?

Hi

I’m new to ladybug, using the latest version, and following the tutorial on youtube for some shading analysis. My pc crashed during this (i really dont know why), so i have to redo all the stuff.


Then the weird thing happened: when i linked a number slider (with a number between 1-12) to _month of the sunpath component, it took like 4 mins to process it, which used to be less than 1 sec. And if i linked a series component to it, everything would be fine… (I didnt even link sunpath to any other thing) So i tried work with series but set count to 1, and this made me another 4 mins to wait… I’m OK with this cuz i dont change month so often, but if i changed the hour, it seems recompute all the things around, so for everytime i want to change it, another 4 mins to go…

I was starting thinking about maybe some files were damaged when my pc crashed, so i deleted all the files and re-installed them for the rar downloaded, still the same. I checked my RAMs to see if there was any problem, nope.

My grasshopper version is 0.9.0076, my processor is i7-3770K@3.5ghz, 16gb DDR3 for RAM. The epw file i’m using is FRA_Paris.Orly.071490_IWEC.epw

Could anyone pls tell me what might be wrong here?

Thanks!!!

Best

What is the units in your document? I guess it is set to mm and you have a very minimum tolerance value which results in longer time for sunpath geometries calculation.

Oh Thank you for replying so quickly, i changed it to meter, now it works fine.

Just for curiosity could you pls explain a little about why everything works fine with a multiply input (in the case of using series)?

Just for curiosity could you pls explain a little about why everything works fine with a multiply input (in the case of using series)?

I’m not sure what is exactly your question but in general it’s fine to pass a list to the inputs and it shouldn’t break the definition.